Deck-ul WPC a devenit foarte popular în ultimii ani datorită caracteristicilor deosebite pe care le prezintă și posibilităților nelimitate de a amenaja exteriorul. Deck-ul WPC este un material compozit care se aseamănă foarte mult cu o pardoseală din lemn, motiv pentru care se adaptează cu ușurință la orice stil de amenajări exterioare.
Aspectul atractiv al acestui material și zecile de calități impresionante pe care le prezintă au transformat acest material inovator într-unul popular și preferat de designeri și specialiști în amenajări exterioare. Indiferent dacă este vorba despre amenajarea unei terase sau al unui balcon la bloc, placarea unei piscine exterioare și nu numai, deck-ul WPC reușește să ofere numeroase avantaje pentru cei care aleg să îl folosească. Însă, pe lângă aceste avantaje există și câteva lucruri pe care suntem siguri că le-ai auzit destul de rar sau aproape deloc despre această soluție de amenajări exterioare pe care Decolandia.ro ți le prezintă în rândurile de mai jos.
Alte utilizări ale deck-ului WPC în afară de pardoseli exterioare
Având în vedere că este un material care se poate utiliza cu succes pentru placarea spațiilor exterioare, îndeosebi a teraselor, trebuie totuși menționat faptul că mai poate fi utilizat și în alte scopuri. Astfel, acest material este ideal și pentru garduri, pergole, pontoane, foișoare, balustrade, mobilier urban sau de grădina, placarea exterioară a clădirilor, pereți despărțitori și nu numai.
Deck-ul de terasă din WPC este o soluție inovatoare care permite să se utilizeze în toate aceste domenii, iar printre cele mai notabile avantaje se numără rezistență extraordinară la intemperii și condițiile de mediu dar și întreținerea foarte ușoară.
Istoria deck-ului WPC
Pe piață românească a pătruns relativ recent deck-ul WPC, dar trebuie să știi despre acesta că a apărut pentru prima dată în Japonia în anul 1976 prin amestecarea făinii de lemn în proporție de 50% cu diverse deșeuri de mase plastice. Totuși, în Europa, prima procesare a lemnului compozit se realizează în anii 1960. Ulterior, produsul a devenit popular în SUA unde, principalele aplicații erau profilele pentru industria automotiva și profilele tip deck pentru terase. Imediat, deck-ul WPC a cunoscut o popularitate rapidă la nivel global iar astăzi este utilizat pe scară largă în numeroase tipuri de aplicații.
Caracteristicile materialului
WPC este un material simplu de prelucrat și de pus în practică, în sistem complet, până la ultimul șurub și poate deveni punctul de plecare pentru amenajarea unor terase elegante și deosebite. WPC are un aspect natural de lemn, nu se fisurează, nu sar așchii, nu putrezește, este antiderapant, hidrofob și prietenos cu mediul înconjurător. De asemenea, nu își schimbă culoarea și nu necesită operațiuni periodice de întreținere. Poate să fie utilizat pentru orice tip de structuri excepție făcând structurile de rezistență. Indiferent de climă, acesta are capacitatea să reziste foarte bine. Un alt aspect notabil este acela că pentru a monta deck WPC în exteriorul casei nu necesită montaj specializat ci este suficient să ai puțin timp liber și îndemânare pentru a transformă spațiul exterior într-o adevărată oază de relaxare.