Daca executi lucrari la inaltime, unde ai nevoie de schele metalice, asigura-te ca montezi corespunzator aceste structuri metalice provizorii, ca sa eviti orice fel de risc.
Nu exista compromis, atunci cand este vorba de siguranta ta sau a muncitorilor, dar chiar si in cele mai mari santiere din Romania, regulile nu sunt respectate ca la carte, atrag atentia specialistii in echipamente tehnice. Iti prezentam cele mai frecvent intalnite greseli in montaj, care implica riscuri iminente, dar si solutii pentru asigurarea calitatii.
Ce sa nu faci niciodata atunci cand montezi o schela metalica provizorie. TOP Greseli
Desi schelele metalice sunt prevazute cu instructiuni pentru montaj oferite de producatori, in realitate ele se respecta in totalitate extrem de rar, chiar si pe cele mai mari santiere de constructii. Iata o lista a celor mai des intalnite greseli, care pot pune in pericol siguranta muncitorilor de la inaltime. Evita-le neaparat!
- Nu se monteaza piesele componente in ordinea pe care producatorul a specificat-o.
Fie pentru optimizarea timpului, fie din lipsa de cunostinte in domeniu, aceasta greseala este extrem de frecvent repetata. Nu trebuie sa modifici ordinea nici macar cu un singur element: poti risca accidentari!
- Nu se pune accent pe ansamblarea elementelor de legatura in mod corespunzator.
Pentru structurile metalice provizorii la inaltime, elementele de legatura sunt piese-cheie, esentiale, ce asigura rezistenta intregului ansamblu. Confera atentia necesara acestora si nu omite nici macar o etapa.
- Suprafata pe care este montata schela de fatada nu este perfect plana.
Inainte de a monta propriu-zis schela metalica, este absolut obligatorie etapa de pregatire a terenului. Suprafata trebuie sa fie una plana, pentru a sustine echilibrul structurii metalice provizorii, in mod optim.
- Structura metalica provizorie nu este ancorata de fatada constructiei.
Ancorarea schelei metalice de fatada constructiei face parte din seria masurilor dispuse pentru siguranta. Este un pas esential pentru structurile metalice provizorii pentru exterior, pe care trebuie sa il bifezi.
- Se folosesc scari improvizate pentru accesul pe schela metalica.
O alta greseala frecvent intalnita este folosirea scarilor improvizate, pentru a asigura accesul pe schela metalica. Constructia scarilor trebuie sa aiba in vedere toate normele de siguranta si protectie.
- Rotile anumitor modele de schele metalice nu sunt blocate cu frana.
Exista, pe piata, schele metalice prevazute cu roti, care se folosesc indeosebit in interior, pentru finisaje. Rotile trebuie blocate cu frana, in momentul in care se executa lucrarile, pentru protectia muncitorilor.
- Nu se foloseste plasa de protectie pentru asigurarea schelei metalice
De asemenea, si acest lucru este constatat in realitatea practica si poate avea implicatii negative. Lipsa protectiei in contextul in care exista riscuri de accidentare majore este nejustificata si nerecomandata.
Cum sa eviti aceste riscuri? Prin serviciile de inchiriere schele metalice oferite de Lucinvest.ro
Lucinvest.ro este un furnizor de servicii de inchiriere schele metalice, care dispune de toate masurile prin care sa asigure protectia muncitorilor la inaltime. Aceasta companie de top din Romania vine in intampinarea costructorilor si a dezvoltatorilor imobiliari, dar si a persoanelor fizice, cu servicii premium de inchiriere.
Ofera transport gratuit, dar si asistenta tehnica in montaj, in acord cu specificatiile si indicatiile producatorilor de echipamente. Vei avea parte de consultanta din partea expertilor si vei putea beneficia de structuri metalice provizorii de ultima generatie, rezistente, sigure si extrem de calitative.