Panourile de termoizolații XPS Fibrostir au multiple utilizări în construcții, de la fundații la acoperiș.
În funcție de tipul de izolație pe care vreți să îl obțineți, vedeți aici câteva idei despre cum puteți să obțineți confortul termic în spațiul de izolat.
- Sistemul de izolație termică în straturi este o tehnică pentru izolare termică cu panouri izolatoare pe întreaga fațadă a construcției.
Aplicat pe un strat subțire de adeziv, panourile izolatoare acoperă întreaga fațadă, iar izolarea termică se face în straturi și își găsește utilitatea la diverse tipuri de clădiri precum blocuri de locuințe, școli, spitale.
Acest tip de izolație termică reprezintă o soluție pentru restaurarea suprafețelor verticale degradate, dar utilizarea acestui sistem este de asemenea recomandat să fie folosit preventiv, pentru evitarea deteriorării naturale a construcțiilor. Principalele avantaje ale izolației termice în straturi sunt reducerea pierderilor de căldură cu consecințe în economisirea energiei, un confort termic mai mare, dispariția mucegaiului dintre pereții interiori și o protecție totală a pereților exteriori față de agenții atmosferici.
- Izolarea fundațiilor cu grinzi „T” inversate
Rezistență mecanică în timp și durabilitate chiar și în mediu umed
La astfel de utilizări, plăcile FibrostirXPS® îndeplinesc în mod corespunzător cerințele de rezistență mecanică în timp și de durabilitate chiar și în prezența umidității, caracteristici obligatorii pentru izolații.
- Izolația termică a grinzilor și a stâlpilor în cofraje
sau cum se rezolvă problemele majore de sănătate ale construcțiilor
Eliminarea punților termice generate de discontinuitatea cauzată de elemente de structură cum ar fi stâlpii sau grinzile, permite rezolvarea problemele de sănătate ale clădirilor.
Panourile FIBROSTIR®, grație performanțelor termice ridicate cu grosimi relativ reduse, elimină dispersia de căldură și problemele de condens ori mucegai asociate.
Panourile au finisaje de suprafață specifice pentru astfel de aplicații: FibrostirXPS®-G cu suprafață gofrată sau FibrostirXPS®-R cu suprafață rugoasă (cu margine dreaptă sau cu falțuri).
- Acoperiș plat circulabil
Este recomandată aplicarea unui strat dublu de panouri izolatoare
Folosirea izolațiilor prevede o procedură specifică de stratigrafie: peste planșeu se aplică bariera de vapori, peste care se vor monta panourile FibrostirXPS.
Al doilea strat prevede aplicarea unui înveliș impermeabil din membrană sintetică stabilizată sau armată ori chiar a unui strat de bitum-polimer, peste care se aplică a doilea strat de plăci izolante.
Deasupra se continuă cu stratul de beton.
Izolația acoperișurilor circulabile trebuie să poată suporta sarcini ridicate de greutate, fie statice fie dinamice. De aceeea izolațiile trebuie alese să fie de calitate optimă și cu un nivel de rezistență ridicat.
Produsele recomandate de din gama FibrostirXPS sunt cele mai bune pentru astfel de aplicații, deoarece au fost testate să reziste la compresiune de 200kPa.
- Aplicații FibrostirXPS – Pardoseală industrială: Rezistență ridicată la compresiune la sarcină statică sau în mișcare
Panourile izolatoare FibrostirXPS sunt soluția ideală pentru izolarea termică a pardoselilor industriale.
Mediul industrial este supus unor solicitări fizice și chimice frecvente care pot să compromită caracteristicile mecanice ale izolației.
Folosirea panourilor FibrostirXPS ajută la evitarea multora dintre posibilele probleme care pot să apară în aceste cazuri: să reziste mai bine la o compresiune mare, să tolereze expunerea prelugită la apă, menținând neschimbată puterea de izolare.
În completarea avantajelor plăcilor FibrostirXPS este și reacția la flacără – fiind de calitate superioară, contribuie la reducerea emisiilor de gaze poluante care influențează clima.
- Acoperiș inversat necirculabil (acoperiș inversat cu astereală)
Panourile de izolație FibrostirXPS sunt soluția ideală pentru izolarea acoperișurilor inversate.
Acoperișul inversat necirculabil prevede aplicarea panoului izolator FibrostirXPS deasupra altui strat impermeabilizant.
O astfel de aplicare solicită utilizarea unor materiale rezistente; FibrostirXPS este ideal în acest caz deoarece rata de absorbție a apei este extrem de mică, beneficiază de o bună rezistență la vapori și de o stabilitate dimensională ridicată.
Deasupra FibrostirXPS se aplică un material nețesut, al cărui scop este să separe polistirenul de stratul superior.
Stratul superior al acoperișului, alcătuit în acest caz de membrana bituminoasă, are fie o funcție estetică fie una de protecție a polistirenului razele UV și de vânt.
La astfel de aplicații, FibrostirXPS protejează acoperișul garantând o mai mare rezistență în timp, astfel evitându-se deteriorarea precoce.
- Acoperiș plat cu învelitoare sintetică la vedere – nevoia de o protecție mai mare fie că este la interior ori la exterior
Acoperișurile plate, spre deosebire de cele înclinate, au nevoie de o protecție mai mare – fie că vorbim de straturile inferioare sau cele de suprafață.
În cazul acoperișului plat cu învelitoare sintetică la vedere panourile termoizolante Fibrostir XPS sunt poziționate între bariera de vapori și membrana hidroizolantă (de exemplu SAFETY Base de la Tegola), fără alte straturi.
FibrostirXPS cu suprafață gofrată aderă perfect la bariera de vapori, la care se adaugă fixarea mecanică și baza de adeziv poliuretan, asigurând nivelul maxim de izolare.
- Polistiren extrudat pentru protecția construcțiilor în zona de soclu
La 30 de cm deasupra terenului sau deasupra trotuarului găsim o zonă critică a fațadei.
Pentru montajul corect al izolației termice și pentru rezistența în timp a acesteia, este indispensabilă analiza atentă a materialelor și a montajului în zona critică numită „soclu”, care, de regulă, este stabilită ca fiind la cel puțin 30 cm deasupra solului sau trotuarului.
Pentru aceste sectoare, supuse unor posibile deteriorări la impact sau umidității intense, panourile izolante FibrostirXPS sunt soluția perfectă.
Suprafața gofrată, de altfel, garantează aderența straturilor complementare fațadelor.
- Izolația termică între montanți, altfel spus pereți sandwich este printre cele mai populare sisteme de izolare externă.
Acest tip de izolație prevede aplicarea panourilor izolatoare Fibrostir XPS în camera de aer care se creează între doi pereți, peretele intern și cel extern.
Peretele de tip sandwich cu panouri Fibrostir XPS garantează o izolație optimă termică și higrometrică, îmbunătățește confortul din habitat fie iarnă fie vară, eliminând orice fel de formațiune de condens in spațiul format. Este totodată o soluție simplă de izolație capabilă să asigure impermeabilizarea atât de aer cât și de apă.
- Panourile FibrostirXPS pot fi folosite eficient pentru izolarea acoperișurilor verzi.
La astfel de aplicații, panourile izolatoare XPS fac posibilă izolarea totală de infiltrații a planșeului și acționează și împotriva formării de condens, deoarece sunt cuplate cu un dublu strat de membrană hidroizolatoare, din care unul este barieră anti-rădăcini.
O soluție practică și funcțională de impermeabilizare împotriva influențelor ambientale, foarte rezistentă la sarcină, pentru o grădină perfectă pe acoperiș.
- Acoperișul ventilat are un dublu scop: pe timpul iernii menține uscat materialul izolator, prevenind formarea de condens și favorizând crearea unui curent de aer pe durata verii pentru îndepărtarea căldurii de structură.
Pentru acesta Fibrotermica propune folosirea panourilor termoizolante din spumă de polistiren extrudat Fibrostir cu suprafață lisă (cu învelișul de extrudat pe ambele părți ale plăcii de termoizolație)
Placa de termoizolație Fibrostir va fi poziționată între membrana impermeabilă și bariera de vapori. Astfel se asigură de-a lungul timpului o mai mare rezistență la stresul mecanic dar și la vapori, reacție la flacără clasa E și o stabilitate dimensională de necontestat.
Aceste caracteristici contribuie inevitabil la eficiența sistemului de acoperiș ventilat care îndepărtează, astfel, pericolul de igrasie și umiditate la interior, garantând confort termic și spații sănătoase.
Este vorba, în esență, despre optimizarea costurilor de reabilitare a acoperișurilor, prin valorificarea lor la maximum, îmbunătățind nu numai valoarea construcției pe piața imobiliară, dar cea mai importantă: creșterea calității vieții.
- Acoperiș inversat circulabil
Instalarea unui acoperiș inversat circulabil presupune în primul rând aplicarea asterealei impermeabilizante și abia apoi aplicarea panourilor de izolație. Fiind stratul cel mai expus la intemperii și, astfel, și la infiltrații și stres mecanic, este obligatorie folosirea unor panouri izolante care să fie în special rezistente.
FibrostirXPS în astfel de aplicații nu are egal! Are, de fapt, un coeficient foarte scăzut de absorbție a apei, o bună rezistență la vapori și un grad mare de stabilitate dimesională.
Pentru detalii suplimentare vă rugăsm să intrați în legătură cu directorii de vânzări din județul dvs la pagina de contact: https://fibrotermica.ro/#contact