In conditiile in care eliminarea germenilor din propria locuinta reprezinta o provocare, pentru unitatile medicale crearea unui mediu steril este o lupta zilnica. In anul 2022 este absolut necesar ca responsabilii pentru conducerea spitalului sa investeasca in solutii dezinfectante folosite in spital, astfel incat riscul de contaminare sa fie redus, iar pacientii si personalul medical sa fie in siguranta!
Riscul de contaminare si contractare a germenilor este atat de ridicat incat poate agrava starea de sanatate a pacientilor, insotitorilor sau chiar a personalului medical care lucreaza in spital. In unele cazuri bolile provocate de infectiile intraspitalicesti se pot manifesta la un interval de timp dupa externare, facand dificila identificarea cauzei care a dus la aparitia acestora.
Igienizarea mediului spitalicesc cu dezinfectanti adecvati si certificati este esentiala pentru siguranta si sanatatea pacientilor, a personalului medical si angajatilor.
Contaminarea din spitale poate fi combatuta. De regula, infectiile intraspitalicesti apar din cauza lipsei de igiena, a planificarii ineficiente si, bineinteles, a nerespectarii standardelor de curatenie impuse unitatilor medicale. Cu toate acestea, exista dezinfectanti special conceputi pentru curatarea si dezinfectarea unitatilor spitalicesti.
Dezinfectantii medicali trebuie sa respecte anumite standarde in ceea ce priveste compozitia. Un dezinfectant medical trebuie sa fie inodor, astfel incat utilizarea lui sa nu agraveze anumite probleme de sanatate si sa nu provoace alergii respiratorii sau cutanate.. Produsele cu parfum puternic pot provoca reactii alergice in randul pacientilor care sufera la astm, bronsita sau alte boli pulmonare.
Una dintre cele mai mari amenintari la adresa unitatilor medicale sunt infectiile intraspitalicesti. In Romania, acestea sunt responsabile anual pentru peste 1.000 de decese! Exista o crestere continua a numarului de infectii intraspitalicesti. Potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Sănătate Publică, in anul 2020 au fost raportate 4.814 de infectii intraspitalicesti. . Cifrele sunt alarmante si institutiilor medicale le revine sarcina sa adopte masuri eficiente de reducere a acestora, fiind o amenintare care in unele cazuri poate fi prevenita 100%.
Politicile globale de sanatate recomanda utilizarea produselor profesionale de curatare si igienizare, ca una dintre masurile de reducere a acestor deficiente. Stim deja ca doar aceste produse garanteaza eficacitatea necesara in lupta impotriva agentilor patogeni.
Atunci cand ne imbolnavim organismul este slabit, iar un sistem imunitar deficitar ne face susceptibili la contractarea diferitelor bacterii care pot provoca infectii severe. Cand oamenii merg la spital acestia cauta siguranta si pe cineva care sa-i ajute, astfel ca unitatile spitalicesti au sarcina de a se asigura ca mediul in care se acorda asistenta medicala respecta cu strictete cele mai ridicate norme de igiena, oferind garanţia unui mediu curat din punct de vedere bacteriologic.
Tipuri de curatenie in spitale
Pentru a preveni transmiterea microorganismelor patogene sunt necesare eforturi constante de curatare, dezinfectare si sterilizare a suprafetelor si obiectelor cu care pacientii intra in contact. . Exista 3 practici de curatare si dezinfectie in unitatile medicale, printre care:
- Curatarea zilnica
Aceasta curatare se face in timp ce pacientii se afla in camerele lor. Procedura este simpla si are ca scop colectarea gunoiului si a deseurilor prezente la fata locului,evacuarea lenjeriei murdare, curatarea si dezinfectia chiuvetei, sapunierei, WC-urilor etc.
- Dezinfectia terminala (ciclica)
Dezinfectia terminala se face dupa ce pacientul fie paraseste salonul sau sala de operatie, fie este externat. Procedura urmareste curatarea suprafetelor, colectarea si sterilizarea lenjeriei, igienizarea mobilierului si pregatirea mediului pentru noii pacienti.
- Intretinerea curateniei
In cele din urma, dezinfectia de mentenanta este efectuata pentru a mentine curatenia saloanelor. Procedura se caracterizeaza prin stergerea si dezinfectia suprafetelor si asigurarea componentelor sterile necesare.
Beneficiile unei curatari corespunzatoare
Intretinerea, curatarea si dezinfecţia stau la baza prevenirii infectiilor cu germeni.
Curatarea are ca scop indepartarea murdariei de pe suprafete si tegumente. Intr-un spital utilizarea manusilor de unica folosinta este obligatorie. Cu toate acestea este bine sa acordati o atentie sporita produselor pe care le achizitionati.
Alegerea unor produse avizate nu numai ca promoveaza cele mai inalte standarde de igiena, dar demonstreaza si atentia pentru sanatatea tuturor celor care participa la mediul inconjurator. In sectorul medical este obligatorie utilizarea exclusiva a dezinfectantilor avizati de Ministerul Sanatatii si de alte organe competente.
Pe site-ul klintensiv.ro clientii pot sa gaseasca o lista completa cu dezinfectanti autorizati 2022, acest lucru fiind necesar pentru a respecta legea si regulile ce prevad igiena!
Curatarea echipamentului chirurgical este extrem de necesara. Bacteriile sunt eliminate, fapt care reduce simtitor orice risc de imbolnavire. Agentii patogeni pot fi eliminati doar cu produse ale caror formula este special conceputa pentru a servi in spitale. Pentru o dezinfectare corecta este necesar un produs de inalta calitate, autorizat in prealabil de Ministerul Sanatatii.
Pentru a evita raspandirea microbilor este esentiala utilizarea unui dispenser dezinfectant intr-un spital sau clinica privata deoarece este metoda mai igienica de a folosi produsul fara atinge intregul continut!
Avantajele dezinfectantului de spital Klintensiv.ro
Un spital nu are nevoie de un produs bun, ci are nevoie de un produs de inalta performanta. Unul dintre cele mai mari avantaje ale dezinfectantului Klintensiv este actiunea sa rapida, fapt care opreste inmultirea bacteriilor. Cu cat sunt eliminate mai repede, cu atat mai bine. Dezinfectantul este un aliat excelent in curatenia spitalelor.
Pe langa performanta, dezinfectantul are substante active naturale care nu dauneaza mediului inconjurator. Produsul este inodor si dezinfecteaza mediul sau suprafata in doar 30 de secunde. Utilizarea unui produs care are actiune rapida si parfum potrivit acestui tip de mediu este esentiala. Dezinfectantul universal este unul dintre cei mai buni aliati pentru aceasta sarcina. Atunci cand este diluat corespunzator dezinfectantul universal isi pastreaza caracteristicile, ajutand utilizatorul sa economiseasca bani.
Klintensiv este un producator si distribuitor de top in domeniul sanatatii, asigurand cele mai ridicate norme sanitare prin intermediul produselor sale de igiena, curatare si dezinfectie. Cu ani de experienta si o gama larga de produse, Klintensiv este compania potrivita pentru cei care isi doresc produse de o calitate superioara!
Klintensiv.ro are, de asemenea, o linie variata de produse si ofera consultanta tehnica si pregatire specializata pentru colaboratorii sai, companii private sau unitati spitalicesti, pentru a utiliza produsele profesionale in siguranta si mult mai economic.