Atunci când ne gândim la scumpirea energiei și a incertitudinii privind evoluția acesteia, tot ce ne rămâne de făcut este să căutam fie surse alternative de încălzire, fie moduri de a păstra cât mai bine căldura pe care o avem, dar și la materiale de construcții care ne-ar facilita pierderile ulterioare.
O Casă Neizolată = Căldură Risipită
Într-o casă neizolată, 35% din căldură se pierde prin pereți, 20% prin tavan și cam 10% prin pardoseală, restul strecurându-se afară pe lângă uși și ferestre. În aceste condiții este evident că termoizolarea pereților este cea mai eficientă metodă de a reduce pierderile de căldură.
Termoizolația exterioară este adesea preferată pentru că permite peretelui să respire, dar nu întotdeauna este accesibilă celor care stau la bloc. De aceea, este preferată în loc izolarea interioară a pereților exteriori, fapt care poate aduce o creștere cu câteva grade a temperaturii din casă.
Pentru termoizolația de interior se recomandă utilizarea unor materiale precum vata minerală, rigipsul sau spuma poliuretanică, iar pentru exterior izolația se poate realiza prin fibre de celuloză, polistiren expandat sau vată minerală.
Oricare dintre aceste variante presupune o investiție care se va amortiza în scurt timp, datorită menținerii unei temperaturi constante și plăcute în locuință, cu un consum redus de energie electrică.
Cea mai importantă Piesă din casa ta este: Tâmplăria PVC
De-a lungul timpului, ferestrele au fost atât un liant între ambianța interioară și mediul exterior, cât și protector al intimității. În timp statutul acestora s-a modificat, ferestrele devenind un produs sigur, estetic și bun izolator.
Dacă îți dorești o tâmplărie cu durata mare de viață,alege un profil clasa A, cu o armură de 2 mm,o garnitură mediană pentru protecția termică și acustică, o adâncime a profilului de minim 76mm,cu o feronerie antiefracție și o sticlă performantă cu grad mare de izolare și securitate.
Proprietățile de izolare termică și fonică ale ferestrelor sunt influențate de caitatea geamului izolant. Geamul reprezintă 80% din suprafața unei ferestre.
Alegerea vitrajului este foarte important ,deoarece în cazul vitrajelor duble reducerea costurilor la încălzire va fi cu peste 30%,iar în cazul vitrajelor triple,reducerea costurilor va fi cu peste 40%.
Nu uita de singuranță, care este cea mai importantă!Alege o tâmplărie care să includă piesa de închidere antiefracție.
Solicită consiliere de specialitate atunci când îți schimbi tmplăria și ține cont de raportul preț-calitate.
Ce variantă de Sisteme de Încălzire alegem?
Momentul alegerii sistemului de încălzire pentru locuința dumneavoastră este unul foarte important. Faceți o alegere pentru o perioadă lungă de timp și trebuie să aveți o perspectivă de ansamblu asupra acestui subiect.
Există două tipuri de încălzire prin pardoseală: încălzire electrică prin pardoseală și încălzirea termică prin pardoseală.
1.Încălzirea electrică prin pardoseală
Sistemul de încălzire electrică prin pardoseală este una dintre cele mai confortabile metode de încălzire. Temperatura caldă este distribuită și dispersată uniform în toată camera. Aceasta este soluția perfectă pentru încălzirea camerei tale, deoarece îți oferă libertatea amenajării interiorului după bunul plac.
2.Încălzirea termică prin pardoseală
Această metodă permite conectarea sistemului la orice instalație de calorifere, în funcție de capacitatea pompei de recirculație. Există două variante ale încălzirii termice prin pardoseală: sistemul compact de reglare cu termostat (încăperile individuale) și sistemul cu panou de distribuție (suprafețele extinse).
Dacă alegi acest sistem de încălzire, trebuie să știi că are următoarele avantaje: pardoseala se încălzește rapid (20 de minute); costurile reduse, deoarece timpul de reacție este mai redus; capacitatea de încălzire ridicată, ajungând până la 80 W/m² la o temperatură a turului de numai 35 °C.
Dacă ai în plan construirea unei case Casa de Comenzi Vindem-Ieftin.ro îți stă la dispoziție atât cu materiale de construcții, cât și cu sfaturi gratuite oferite de o echipă de consultanți experți.
Tot ceea ce trebuie să faci este să trimiți o listă cu materialele de construcții necesare , iar noi vom reveni cu o ofertă personalizată.