Respectarea unor norme de igienă în saloanele de înfrumusețare ajută la prevenirea riscurilor de îmbolnăvire, având în vedere că interacțiunea dintre client și personal se face în mod direct în timpul procedurilor. Dacă ai în plan să deschizi un salon de înfrumusețare sau dacă activezi deja în acest domeniu și vrei să aduci îmbunătățiri la capitolul igienă, informațiile de mai jos îți vor fi de mare ajutor. Iată care sunt cele mai importante 7 reguli de igienă dintr-un salon de înfrumusețare!
Înlocuiește prosoapele textile cu consumabile din hârtie
Consumabilele din hârtie asigură o igienă mult mai bună în timpul procedurilor realizate. În plus, îți ușurează și munca– poți folosi o rola hartie industriala atât pe patul de cosmetică, cât și ca prosoape. Nu mai trebuie să stai să înlocuiești prosoapele textile după fiecare client și să le speli zilnic.
Sterilizează instrumentele utilizate
Orice salon de înfrumusețare ar trebui să fie dotat cu un echipament de sterilizare a instrumentarului folosit. Ustensilele cu care lucrează personalul salonului trebuie să fie sterilizate sau schimbate după fiecare client. Nu uita să păstrezi și un registru de sterilizare și să îl completezi în fiecare zi.
Dezinfectează periodic spațiul de lucru
Dezinfectarea spațiului de lucru este o altă normă de igienă obligatorie în orice salon. Folosește produse curatenie profesionale și lavete din microfibră pentru a șterge toate suprafețele la finalul programului, iar dacă este necesar, mătură și spală podeaua după fiecare client în parte (cel puțin holul de la intrare, mai ales în sezonul ploios).
Instruiește personalul asupra igienei mâinilor
Mâinile trebuie să fie în permanență igienizate, mai ales dacă vorbim de un salon de înfrumusețare ce oferă tratamente cosmetice. Înainte și după realizarea fiecărei proceduri, mâinile trebuie igienizate corect. Bineînțeles, se recomandă folosirea mănușilor din latex pe durata tratamentelor.
Aruncă produsele de unică folosință după fiecare utilizare
Clientul nu ar trebui să găsească pe masa de lucru șervețele, dischete sau bețișoare folosite la clientul de dinaintea sa. Asigură-te că faci curat după fiecare client și arunci produsele de unică folosință.
Aerisește periodic spațiul
Este important să aerisești periodic spațiul pentru a elimina mirosurile mai puțin plăcute ce pot să provină de la produsele folosite în timpul tratamentelor, dar și pentru a preveni îmbolnăvirile. Dacă există o pauză de 5 minute între clienți, folosește acel timp pentru a aerisi salonul.
Depozitează produsele în condiții corespunzătoare
Verifică orice produs pe care urmează să îl folosești pentru a vedea dacă este sau nu în termen, iar în cazul în care vrei să transferi un produs într-un flacon mai mic, nu uita să notezi data deschiderii și perioada maximă în care produsul poate fi folosit.
Respectă normele de mai sus și îți vei întâmpina întotdeauna clienții într-un mediu curat și igienizat!