Folosite la extracția apei din puțuri și fântâni ori pentru a transporta apa dintr-un loc în altul, pompele submersibile au început să fie tot mai utilizate de români. Popularitatea lor pe scară largă se datorează și unor beneficii evidente, precum eficiența crescută, lipsa zgomotului, prețul mai mic ș.a.m.d.
Dacă ai de extras apa dintr-un puț adânc, trebuie să faci următoarele lucruri pentru ca pompa ta să funcționeze în parametri optimi
- Manipuleaz-o cu grijă
Spre deosebire de „fratele mai mare” – hidroforul, pompa submersibilă este mai fragilă și poate fi avariată destul de ușor în momentul scufundării în puț, mai ales dacă este unul adânc, de peste 8-10 metri. Astfel, pentru a nu risca să o avariezi, este recomandat ca, în funcție de circumferința găurii, să o învelești într-o husă. În momentul în care pompa ajunge pe poziție, protecția poate fi îndepărtată extrem de ușor. În acest fel, vei evita o avariere a garniturii sau a celorlalte componente electronice.
- Verific-o la anumite intervale de timp
Din cauza scufundării la adâncimi mari, pompa submersibilă este destul de inaccesibilă. Astfel, pentru a depista anumite probleme de funcționare care, în timp, se pot agrava, este recomandat să o verifici cel puțin de două ori pe an. În acest fel, vei putea afla dacă există vreo problemă de coroziune sau de etanșeitate a componentelor electronice și mecanice. Dacă-ți dorești un echipament de calitate la un preț bun, intră pe site-ul shop-einstal.ro și vezi aici pompe submersibile capabile să facă față unor imersiuni prelungite.
- Instalează-i un panou de control
Un panou de control are rolul de a proteja echipamentul de suprasarcini datorită transformatorului încorporat. În plus, cu ajutorul interfeței prietenoase, o poți controla foarte ușor și eficient, prin vizualizarea parametrilor de funcționare. Astfel, pentru a preîntâmpina anumite erori, nu mai e nevoie să scoți toată pompa din fântână, ci doar să urmărești datele pe display.
În concluzie, dacă te-ai hotărât să cumperi o pompă submersibilă, trebuie să înțelegi că acest gen de echipament este mai fragil la șocurile fizice decât un hidrofor. De asemenea, componentele electronice pot avea de suferit din cauza unor supratensiuni sau a infiltrațiilor de apă. Cu toate acestea, dacă este întreținută și operată conform specificațiilor producătorului, o pompă de acest tip este foarte durabilă.
Sursa foto: Freepik.com