Rozătoarele, precum șoarecii, șobolanii sau cârtițele, pot distruge diverse culturi și pot provoca pagube imense. Dacă vrei să protejezi suprafețele cultivate și să elimini acești dăunători periculoși din perimetrul care te interesează sau ai ca obiectiv exterminarea lor din jurul sau din interiorul clădirilor, ai nevoie de o otravă de șobolani puternică.
Prin aplicarea corectă a unui raticid, ai garanția că investiția ta este în siguranță în fața acestor intruși. Iată cum să folosești „smart” produsele din această gamă, pentru maximum de eficiență!
În ofertele producătorilor ai la dispoziție numeroase articole destinate combaterii rozătoarelor care îți pot ruina culturile din grădina sau ferma ta. Două tipuri de otrava sobolani sunt utilizate cu precădere în acest sens: cele cu efect imediat ingerării și cele cu efect ulterior ingerării.
Aceste substanțe pot fi regăsite sub formă de peleți (granule), pastă sau bloc cerat, iar modul de formulare se alege în funcție de locația de tratament. De pildă, în locurile în care au acces animale domestice sau păsări, nu se folosește raticid sub formă de granule.
Categoria acestor produse cuprinde articole precum otrăvurile, lipiciurile, capcanele pentru furnici sau molii, momelile pentru șoareci și șobolani, spray-rile pentru viespi și bărzăuni și aparatele anti-cârtițe.
Înainte de a achiziționa și utiliza oricare dintre aceste soluții este foarte important să identifici dăunătorul vizat și să cunoști dozele de distribuire recomandate. Pentru a aplica tratamentul corespunzător, citește cu atenție indicațiile de pe eticheta produsului ales și respectă-le întocmai!
Acționează inteligent, dacă vrei să obții rezultate excelente în cel mai scurt timp!
Raticidele sub formă de blocuri parafinate presupun ca înainte de a fi utilizate să aibă loc îndepărtarea oricărei surse de hrană la care rozătoarele ar putea ajunge. Zona infestată, însă, nu trebuie curățată chiar în faza premergătoare aplicării tratamentului, pentru a nu deranja populația de rozătoare, îngreunând astfel etapele de acceptare a momelii. Nu uita că fiecare specie are propriul mecanism de autoapărare și organizare, iar instinctul acestora poate da bătăi de cap celor ce nu folosesc corect o otravă de șobolani.
Pentru rezultate maxime, plasează momeala în stații de intoxicare sau capcane poziționate în imediata apropiere a locurilor în care ai observat prezența dăunătorilor, ca de pildă: căile de acces, locurile de cuibari, jgheaburile de hrănire a animalelor, găuri sau viziuni.
Ai grijă ca produsul să NU fie aplicat în locuri accesibile pentru copii, păsări, animale de companie, animale de ferma și alte animale nevizate. La sfârșitul perioadei de tratament, îndepărtează momeala sau capcana folosită și ia măsuri de combatere preventivă, respectiv: astupă găurile și îndepărtează pe cât posibil eventualele surse de hrană.
Respectă specificațiile produsului ales!
O otravă de șobolani care este ușor acceptată de rozătoare este Varat Paste. Aceasta este eficientă împotriva șoarecelui de casă (Mus musculus), a șobolanului cenușiu (Rattus norvegicus) și a șobolanului negru (Rattus rattus), după doar o singură ingerare. Momeala este destinată pentru controlul dăunătorilor din interiorul și exteriorul clădirilor, din pivnițe, garaje, debarale, grădini, ferme și case.
Produsul este gata preparat pentru folosire, având un singur amendament: respectarea dozelor recomandate! Raticidul trebuie amplasat în stații de intoxicare corespunzătoare pentru a fi protejat de intemperii, pentru a nu fi ingerat de animalele nevizate și pentru a preveni împrăștierea în mediu. Așezarea cutiilor se face pe traseele folosite de dăunători!
Nu atinge niciodată substanța aplicată cu mâna goală! Folosește mănuși speciale pentru produse chimice! Fii precaut de fiecare dată când utilizezi o otravă șobolani și respectă întocmai instrucțiunile producătorilor!