Îți dorești hidroizolația, termoizolația sau fonoizolația casei și ești în căutarea unui material durabil, economic, care să îți ofere înalte performanțe de eficiență energetică? Atunci cu siguranță ești curios să afli ce trebuie să știi despre izolațiile cu spumă poliuretanică. Aceasta este un material utilizat cu încredere de oameni din diferite colțuri ale lumii, care doresc să se bucure un confort termic ridicat. Din fericire, spuma începe să se bucure de apreciere și în România.
Cum se obține spuma poliuretanică?
Din ce trebuie să știi despre izolațiile cu spumă poliuretanică nu poate lipsi modul de obținere al acestui material. Pentru formarea lui este necesară amestecarea a două produse chimice, respectiv diizocianat și un poliol, în prezența unor catalizatori și activatori adecvați.
Amestecarea celor două componente se realizează într-o cavitate a pistolului de pulverizare, însă aceasta trebuie efectuată de personal calificat, întrucât condițiile meteorologice și alți factori sunt decisivi în a-i păstra calitățile.
După amestecarea componentelor, este eliberată o căldură în timpul reacției, care permite vaporizarea agentului de expansiune. Astfel, spuma își mărește considerabil volumul, pentru a se obține un material rigid și durabil, cu o eficiență ridicată de sigilare și de izolare termică.
Oferă excelente proprietăți de sigilare
Densitatea spumei poliuretanice permite o sigilare eficientă a suprafețelor de construcție, fiind un material cu aplicare continuă, care nu necesită utilizarea altor soluții. Tocmai de aceea, ea este o alegere excelentă pentru acoperirea elementelor de construcție, fără să îți faci griji că trebuie să aplici o soluție adiacentă.
Un alt avantaj al utilizării ei este faptul că nu trebuie folosită împreună cu o plasă de armare. În consecință, obții o sigilare perfectă a construcției, în timp ce reduci costurile, dar și timpul de lucru.
Folosește cu încredere spuma poliuretanică și uită de grija condensului, care este o problemă nu doar în cazul construcțiilor vechi, ci și al celor noi.
Rezistență la variații de temperatură
Atunci când îți izolezi locuința, este bine să ții cont și de capacitatea materialului utilizat de a rezista la modificările de temperatură. Nu puține sunt situațiile în care variațiile de temperatură determină apariția fisurilor în pereți.
Ce face spuma poliuretanică diferit de alte materiale similare este să reziste la variațiile de temperatură, având o elasticitate ce garantează rezistență la fisurare. Această proprietate este întâlnită atât în cazul spumei poliuretanice cu celulă deschisă, cât și al celei cu celulă închisă.
Rezistență la temperaturi ridicate
Contează foarte mult tipul de spumă pe care îl alegi pentru lucrări de termoizolații. Dacă optezi pentru o firmă cu experiență, care utilizează doar materiale de calitate, vei putea beneficia de o spumă în a cărei structură se regăsește un material ignifugant, ce îi conferă o rezistență ridicată la temperaturi înalte.
Întreabă despre această proprietate atunci când alegi o firmă de izolații. Solicită fișa tehnică a spumei, pentru a putea analiza caracteristicile produsului pe care urmează să îl cumperi.
La ce tipuri de izolații poate fi utilizată spuma?
Spuma poliuretanică poate fi utilizată la o varietate de tipuri de izolații. Ea este excelentă pentru izolarea locuințelor, deoarece acestea necesită o eficiență ridicată de izolație termică. Ca atare, o poți folosi pentru izolarea mansardei, unde se pierde aproximativ 42% din căldura unei locuințe.
De asemenea, spuma este potrivită pentru a izola podurile, care sunt neglijate în România, din păcate. Alte lucrări la care se utilizează spuma includ izolația planșeului, a tavanului și a pereților, fie că sunt din lemn, fie din cărămidă, BCA sau beton.
Nu în ultimul rând, spuma poate fi folosită la izolarea soclului, dar și la termoizolația containerelor și a halelor. Cât timp este aplicată corect, de o echipă de profesioniști, Isoterm.ro spre exemplu, ea oferă proprietăți ridicate de izolare termică și fonică, fiind potrivită, totodată, și pentru a împiedica infiltrările de apă.
Apelează fără griji la o izolație cu spumă, atât la o clădire nouă, cât și la una veche, pentru a reduce costul la facturile de încălzire și de răcire, astfel încât să te poți bucura de un confort termic ridicat, indiferent de sezon
(P)