Proiectul Biserici de lemn din județul Dâmbovița face parte din programul Biserici de lemn din Muntenia, ce are în vedere promovarea și valorificarea bisericilor de lemn, ca parte dintr-un demers mai amplu de conștientizare și sensibilizare a publicului larg cu privire la acest patrimoniu vulnerabil.
Proiectul s-a desfășurat în colaborare cu Arhiepiscopia Târgoviștei, fiind cercetate și documentate 18 biserici. Din totalul monumentelor istorice din județul Dâmbovița, 15 sunt de importanță națională (grupa valorică A), iar 3 de interes local (grupa valorică B).
Așa cum aflăm de la nstitutul Național al Patrimoniului, bisericile de lemn, un adevărat tezaur al Dâmboviței, au fost documentate în cadrul deplasărilor de teren desfășurate în luna aprilie de către echipa INP, din cadrul departamentului Programe. Itinerariul a cuprins printre altele, bisericile de lemn din satele: Mislea (comuna Cobia), Cândești Vale (Vârtop), Frasin Deal (comuna Cobia), Mesteacăn (comuna Văleni-Dâmbovița).
Au fost investigate și arhivele județene, precum și alte surse edite și inedite, care se vor finaliza cu date actualizate pentru fiecare biserică.
Proiectul vizează valorificarea și promovarea bogatului patrimoniu local, prin mijloace digitale (hartă web interactivă și clipuri video, integrate unui website dedicat proiectului).